Som turist i Norge.

Det går ju inte att bo här i Norge utan att ta sig en titt på allt som folk åker hit för att se. Tänkte under en närmare tid försöka vara så mycket turist jag kan. Drog igång det hela igår med att åka till "Hafrsfjord" för att se tre svärd stora gjorda utav i sten. De skall symbolisera slaget om Hafrsfjord (år 872) då Harald Hårfagre enade Norge till ett kungarike.


Idag var det större saker i görningen då vi lite spontant beslutade oss för att gå till "Preikestolen", en 604m hög knivskarp klippa vid Lysefjorden. Runt 11.30 började vår färd och vi åkte längs slingriga vägar för att till slut hitta en kaj där vi blev stående väntandes på en färja. Väl över vattnet en stund senare var vi i rullning igen men något kurrade, våra magar. En god pizza med brus i Jørpeland sedan var vi framme vid preikestolsområdet. Parkerade bilen och började gå. tiden var ca: 15.00.

Ingen parkeringsavgift då det inte är säsong, nice!


Halvvägs!




Nu är vi nästan framme!


Jag var tvungen att krypa fram till kanten, fy fan va högt!


Jens tyckte också att det var en aning högt då han gluttade över kanten.


Preikestolen från åvan.

Vingel på hög höjd!


Det var en nice dag, vi insåg att vi var en aning höjdrädda. Kanske med all rätt. Fick ändå en längtan till att någon dag göra ett basejump. Detta kan ju vara en plats. Hur som helst så var det en fin dag med många fina vyer. Man ska nog blicka sig omkring då och då och se på världen, den är vacker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0