ey! Lördagskväll is a good thing!

Då var det ännu en lördagkväll och några fler ställen att besöka stod på schemat!
Finkostymen fick stanna hemma denna kvällen trots att manschettknappar hade införskaffats så skruden bestod av en fonky t-shirt och ett ännu mera fonky tankesätt.
Vi hoppade in i den lilla, lilla italienska bilen med vår italienska privatchaufför och blazade iväg emot centrum för att påbörja kvällen. Med parkerad bil och sugna sinnen tog vi oss dit benen bar oss. Hittade ett ställe med en skylt utanför, live-musik. Fett tänkte vi och gick in på krogen "Munk", hängde av oss jackorna och inandades atmosfären. Med en dryck i handen och look-around insåg vi att det var korvfest det handlade om, only dudes. Stället hade också en sådär spartansk inredning, till ytan då. Vi kryssade av ännu ett ställe på våran lista och drog vidare emot hamnen.

Klockan var fortfarande tidig så det var rätt så chill, vi strosade fram och tillbaka längs kajen innan vi bestämde oss för kolla in "Garman", eller som jag trodde stället hette, German. Väl på plats inne så visade det sig att det varken var tyskt eller för den delen norsk. Bakom en flygel satt en kvinna och brände av ABBA så högt hon kunde och medelålders personer stog runtom och gastade. En kostymnisse använde en golvmopp som huvudbonad och då tyckte vi att det var dags för nästa.

Ännu ett ställe med live-musik lockade oss och det var "Creedence Clearwater Revival" som coverades på "Dickens".
Tog ett bord och kollade på lite norsk fotboll på tv:n, rätt så lugnt. Men så slutade musiken och tv:stängdes. Folket byttes ut till yngre personer men ett tapper man som inte än somnat vid baren stapplade emot oss och slog sig ned.
-ey! Americans are good! Sedan var det något om att Saab inte kommer att konka och att kina äger Africa o.s.v.

Kom fram efter en lång stund att han var officer inom Nato och är säkert väldigt involverad i saker och ting i nyktert tillstånd men denna kvällen var den kanske 5-6 öl för mycket och vissa utalanden var nog inte ämnade att utalas.
...men han bjöd på öl och blev inte sur över mina sarkastiska komentarer vilken jag ser som en bra sak. Ett enkelt sätt att veta om något är FÖR full, dom säger samma sak 4 gånger i rad sedan är tyst tills någon annan börjar prata och då säger dom samma sak igen 5 gånger fast en aning högre. I detta fallet var det: I have friends in africa, europe is nothing, africa is the place to be och banka lite vett i iran. Har haft vettigare diskutioner med folk på krogen.
Så vi dansade istället för att sedan ta oss till nästa ställe...

Crazy Piano, det var en som en scen ur "Coyoty Ugly". De lättklädda damerna dansade loss på bardisken medans killarna stog och jublade. Dansgolvet blev vår destination och kvällen som hade börjat med korvfest på Munk var nu utbytt mot korta kjolar och mentaliteten, hångla först och hälsa sen. En tjej blev lite missnöjd då varken jag eller Jens gav henne någon högre dos av uppmärksamhet (hon såg väldigt ung) så hon frågade spydigt om jag och Jens var ihop och gick sin väg. Stället hade varit "the shit" under gymnasietiden.

En snabb matbit ur vagnen vid hamnen och vidare till Röda Sjöhuset för att avsluta en hitills skön kväll men vakten frågade efter stämpel och då vi inte hade någon ville han se legitimation vilken han fick och sedan sade han, -Det blir 250nok. Det var tydligen någon speciell tillställning denna kväll så sade "hade" och begav oss hem...

Hä Hä Häpålä!

Kommentarer
Postat av: Broder Micke

Låter ju som en riktigt rolig kväll. :)

2009-03-17 @ 23:39:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0